„Хомосексуалисти за Путин” организира демонстрация в подкрепа на руския лидер

DenNews.bg
20.02.2018
размер на текста:

 Група, наричаща се "Хомосексуалисти за Путин", обяви планове да организира демонстрация в подкрепа преизбирането на руския лидер Владимир Путин, пише "Москва таймс".

Организацията е поискала разрешение от властите в Санкт Петербург митингът да се проведе на 3 март в руския град. Те очакват на него да участват около 600 хомосексуалисти, които подкрепят Путин.

Инициативата е подета само няколко дни след разпространението на хомофобско видео, в което се предупреждават руснаците от сериозни последици, ако не гласуват на президентските избори на 18 март. В съобщение на организацията се казва, че искат да изкажат подкрепата на гей общността за Путин като кандидат за държавен глава.

След като са отправили молбата си до властите, членове на организацията са присъствали на църковна служба в Катедрала "Смолни", за да се "помолят за успех на доброто им начинание".

Те обещават да използват мероприятието, за да похвалят Путин за "подписаните закони за подсилване на моралните устои на руското общество" и "награждаването на бележити гейове в Русия с медали и ордени".

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети