Баща и синове Карастоянови получиха присъди от по 9, 13 и 15 години строг затвор за убийството на Николай Радев

DenNews.bg
20.02.2018
размер на текста:

Строг затвор за убийството на Николай Радев получиха баща и синове от известната дупнишка фамилия Карастоянови. Бащата- Владимир Карастоянов ще лежи зад решетките 9 години. Синът му Николай- анестезиилог в общинската болница, ще пребивава най-дълго зад стените на затвора- неговата присъда е 15 години. Брат му Иван получи наказание лишаване от свобода за срок от 13 години. Присъдите на тримата бяха произнесени днес от състав на Окръжен съд-Кюстендил, който се произнесе по обвинителен акт на Окръжната  прокуратура срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови за умишлено убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 и ал.4 от Наказателния кодекс.На днешното заседание тримата получиха и забрана да напускат пределите на страната, както и ще трябва да внесат парична гаранция от по 5 000 лева.

На 11.03.2014 г., в кафе-аперитив „Колата“ в гр. Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката“.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети