Курц отложи посещението си у нас в последния момент

DenNews.bg
20.02.2018
размер на текста:

Планираното за днес работно посещение на канцлера на Австрия Себастиан Курц се отлага, поради внезапно възникнали здравословни причини. Това съобщиха от пресслужбата на МС.

Кабинетите на двамата правителствени ръководители уточняват друга възможно най-скорошна дата за осъществяване на визитата.
Министър-председателят Бойко Борисов пожелава бързо оздравяване на своя колега.
31-годишният Себастиан Курц е най-младият премиер в Европа. Известен е с критичното си отношение към либералната политика за приемане на бежанци на континента.
Визитата му беше насрочена, след като на официално посещение у нас беше премиерът на Унгария Виктор Орбан - също критик на отворените за мигранти граници.
В София Виктор Орбан засвидетелства подкрепа за приоритетите на българското европредседателство и особено за придвижването на Западните Балкани към ЕС. На срещата ЕС - Западни Балкани в София трябва да има дата за Сърбия и Черна Гора, каза Орбан.
Себастиан Курц също желае по-ясна перспектива за някои страни от Западните Балкани. Той направи впечатление с изказването си, че Китай заема политическия вакуум, който се образува след напускането на международната сцена от САЩ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети