Препитват един кандидат за управител на общинската болница в Дупница днес

DenNews.bg
16.02.2018
размер на текста:

Един единствен кандидат ще бъде препитан в конкурса за избор на управител на общинската болница в Дупница. В поредната процедура, която ще се проведе днес, ще участва контрольорът в Регионалната здравноосигурителна каса-Кюстендил Димитър Стоилов, който единствен подаде документи за участие.
Припомняме, че на 26 януари Общински съвет-Дупница освободи доц. Димитър Недин от поста управител на общинската болница. Причина е, че на последния конкурс за избор на нов управител той не се яви, а на предишните два получи слаба оценка. На последния конкурс не се яви нито един кандидат, което наложи насрочването на нова процедура за днес.
В момента болницата се ръководи от назначената за прокурист Мария Иванова.
Председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров обясни, че оценката на Иванова е, че състоянието на болничното заведение е тежко.
Първите резултатите Иванова ще представи пред председателите на групи в ОбС по време на работна среща следващата седмица, а информацията ще бъде представена на всички съветници поне след месец.
Стана ясно, че Иванова е прекратила 4 граждански договора на лекари, което няма да повлияе върху клиничните пътеки и медицинската дейност.
Освен „кухите договори“ са открити и нередности в процедурите за закупуване на лекарства – те се поръчват за по-дълъг период от време, а само няколко дни по-късно се оказва, че те не са налични.
Все още предстоят проверки по този случай. Оказва се още, че адвоката на болницата е от Благоевград и когато се налага да идва в Дупница се изпраща специално кола, която да го докара. Усилията на прокуристката в този момент са насочени към предоговаряне на условията с доставчици.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети