17 души са убити след стрелба в училище във Флорида

DenNews.bg
15.02.2018
размер на текста:

 17 души, повечето, от които деца бяха убити при стрелба в гимназия във Флорида. Други 17 пострадали са приети в три местни болници. Стрелецът е 19-годишен бивш ученик на училището. Нападателят бе арестуван часове след нападението. Деветнайсетгодишният Никълъс Крус е стрелецът, отнел живота на 17 души в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" във Флорида. Той е бивш ученик, изключен заради лоша дисциплина. Стрелецът също е бил откаран в болница, но лекарите не разкриха какво е било неговото състояние. След това той е бил отведен в полицейско управление.

"Първо бихме искали да поднесем нашите съболезнования към хората, семействата, въвлечени в тази трагедия. В нашата болница постъпиха 8 пациенти и един заподозрян. Заподозреният за стрелбата бе прегледан и предаден на полицията. От нашите осем пациенти, загубихме двама, трима са в критично състояние, а други трима са стабилн", каза пред журналисти един от лекарите в болницата.

Крус е стрелял по всеки, на когото попадне. Повечето ученици се скрили в класните стаи и вероятно затова жертвите на стрелбата не са по-многобройни. Какви са били мотивите на Никълъс Крус разследването тепърва ще установи.

От 2013 г. в Съединените щати има 291 сигнала за стрелба в училища, което означава средно по едно на седмица.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети