Болен подсъдим отложи делото за КТБ

DenNews.bg
14.02.2018
размер на текста:

Болен подсъдим отложи отново началото на делото КТБ. Бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов не можа да се яви в спецсъда, а адвокатът му поиска възможност да представи болничен лист.
Съдът назначи експертиза, която да установи колко тежко е заболяването му и му наложи глоба от 1000 лв., защото не е представил съответния болничен лист.
В същото време стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, които му бяха изпратени чрез властите. Защитата на Василев обаче е на мнение, че банкерът е нередовно призован, но не изтъкна доводи.
Това е поредното отлагане на старта на процеса. Пореден опит съдът да започне делото ще има на 27 февруари.
Защитата на Василев допусна възможността да иска спиране на процеса "КТБ", докато не приключи производството по екстрадиция. Вчера са пристигнали документите от Сърбия, с които съседите ни отговарят на съдебната поръчка, коментира защитата. Адвокатите са на мнение, че без Василев делото не може да върви. Процес може да върви задочно, ако подсъдим не може да бъде намерен.
Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че ако Цветан Василев е искал да се яви, е можел да го направи. Фактът, че банкерът все още е в Сърбия, Гешев окачестви като укриването не само от съда, а и от ЕС. Затова се е криел в Сърбия. Обвинението е на мнение, че делото може да се гледа без него.
Не прокуратурата пречи това дело да тръгне, коментира Гешев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети