Силно замърсен е въздухът в София и Югозападна България, повишени са нивата и в Дупница

DenNews.bg
01.02.2018
размер на текста:

Силно замърсен е въздуха в София и Югозападна България днес. Повишени стойности на фини прахови частици отчитат и трите сензора в Дупница, разположени на улиците „Страхил Войвода“, „Николаевска“ и „Венелин“. По обяд замерването на ул. „Николаевска“ отчете 135 мигрограма.
В София съдържанието на фини прахови частици (ФПЧ) в атмосферния въздух в някои столични квартали и по някои от големите булеварди е в пъти над допустимите норми.
Справка на сайта airtube.info за събиране на реална информация за качеството на въздуха, посредством сензори, показва, че днес в страната най-замърсен е въздухът в Югозападна България.
Към 11 часа в Кюстендил стойностите на ФПЧ са 5 пъти над нормата - 240 микрограма за куб. метър. Силно превишени са стойностите и в Благоевград - 206 микрограма за куб. метър, Петрич - 232 микрограма, Сандански - 165 микрограма, Ралог - 119 микрограма.
В София средните стойности за замърсяването с ФПЧ са 70 микрограма за кубичен метър. Най-силно е замърсяването по някои от главните и най-натоварени булеварди - на улица "Шипка" замърсяването е 164 микрограма на куб. метър, на булевард "Драган Цанков" - 135 микрограма, на булевард "Мадрид" - 147 микрограма, бул. "Васил Левски" - 142 микрограма, бул. "Витоша" - 119 микрограма и други.
Замърсяването по квартали - завишени стойности се отчитат в "Хаджи Димитър" - 115 микрограма, в "Надежда" - 111 микрограма, "Младост" 4 - 114 микрограма, "Младост" 4 - 67 микрограма и други.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети