Най-младото читалище в Сапарева баня отбеляза юбилей

DenNews.bg
01.02.2018
размер на текста:

Народно читалище „От извора - 2013”-Сапарева баня отбеляза 5-годишния си юбилей с тържество, разделено на делова и празнична част.
На отчетно-изборното събрание на председателя Елена Джокина бяха посочени всички успехи за 5-те години дейност – награди, похвали и грамоти от участията във фестивали и празници. И въпреки, че читалището не може да се похвали с дълга история, безспорна е вече следата му в културния живот на Сапарева баня. А най-важното е, че неуморното желание на децата и оркестър „105 градуса“ с ръководител Иван Начов са сигурна заявка за бъдещи успехи, приети и успешно преминати предизвикателства. Коледарските дружини и лазарките са най-красивата и открояваща се част от празничния календар, а безспорно през всички тези години основен бранител, а и посланик на традициите остава Зафирка Бичакова, чиято е заслугата за създаването на читалището.


От читалището отчитат като най-високи постижения провеждането на Международният фолклорен фестивал „Мома пее – гора се люлее”, както и тържествените програми за Трети март и 24 май, които с много ентусиазъм и професионализъм превръщат датите в истински празник за жителите и гостите на община Сапарева баня.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети