Навръх Никулден близнаци се родиха в различни населени места

DenNews.bg
07.12.2018
размер на текста:

Навръх Никулден 29-годишната Петя Попова роди близнаците си - момченце и момиченце в две различни населени места. Едното бебенце се появило на бял свят в село Бутан, а другото-в Козлодуй.
"На Никулден през нощта започнах да раждам. Без никакви болки и признаци за раждане. Отидох в банята и за минути се роди Никол. Не извиках никой, защото бях в шок и паника. Увих детето в одеяло и тогава извиках мъжа си, който спеше в другата стая", разказва щастливата майка пред bTV.
Петя вече е майка на две момиченца, когато разбира за третата си бременност едва в петия месец. Изненадата е още по-голяма, когато наблюдаващият я гинеколог д-р Иван Башлиев - началник на АГ отделението в козлодуйската болница й съобщава, че всъщност бебетата са две. "Помислих, че докторът се шегува с мен. Но се оказа истина", допълва Петя.
След като събудила съпруга си, позвънили на Спешна помощ. Линейката откарала раждащата жена в МБАЛ-Козлодуй, където на бял свят се появил и малкият Йото.
"Всъщност няма нищо необичайно в това раждане. Добре е обаче, че момченцето се роди при нас, защото беше със седалищно предлежание", каза д-р Башлиев.
Макар и появил се втори новороденият Йото е по-големият. Той тежи 2640 грама и е с ръст от 49 см.
Близначката му Никол е 47 см и тежи 2340 грама. Бебетата са напълно доносени и в добро здравословно състояние. Майка им вече ги кърми и след няколко дни всички ще се приберат у дома.
Петя пък признава, че ако досега не е вярвала в чудеса, но след нощта на Никулден категорично вярва.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети