Засилено полицейско присъствие за 8 декември в областта

DenNews.bg
06.12.2018
размер на текста:

Засилено полицейско присъствие ще има във връзка с 8 декември, когато се очаква концентрация на празнуващи студенти предимно в Сапарева баня, Рилския манастир и Осоговската планина.
За да бъде осигурена безопасността по време на празника, в Областната дирекция на МВР- Кюстендил е създадена организация за засилено полицейско присъствие на 7-и и 8-и декември в районите, където ще бъдат тържествата. Ще бъдат проведени специализирани полицейски операции. Създадена е организация за контрол на водачите на автомобили и недопускане да управляват под въздействие на алкохол, наркотични или други упойващи вещества, както и на неправоспособни водачи. При проверките ще се следи дали водачите управляват технически изправно моторно превозно средство, имат ли задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.
Проведени са срещи с охранителните фирми, които следят за реда в заведенията. Служители на РДПБЗН са извършили проверки в дискотеки, клубове и заведения за условията за евакуация и за създадена организация за пожарна безопасност, евакуационно осветление и системи за пожароизвестяване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети