Проверка влиза в „Арсенал“ заради съмнения за незаконен износ на оръжия

DenNews.bg
06.12.2018
размер на текста:

Специализираната прокуратура възложи на служба Контрол на общоопасни средства (КОС) към МВР да извърши проверка на оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък.
Проверката е възложена на началника на службата и е във връзка с иззетите на 4 декември в област Стара Загора 17 автомата "Калашников", 15 пистолета "Макаров" и 12 цеви за същия пистолет.

Според държавното обвинение има основание да се предполага, че откритите оръжия са произведени в завода и изнесени оттам незаконно.

Служба КОС ще разполага с един месец, за да извърши проверката. В този срок службата трябва да представи обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации за нарушените нормативни актове, предприетите мерки и действия за отстраняването на нарушенията. КОС трябва да предвиди в доклада и последиците от тези мерки, както и дали са санкционирани виновните лица.

От прокуратурата са наясно, че предвид мащаба на проверката, обективно тя може да не приключи в рамките на само един месец. В такъв случай спецобвинението трябва да бъде уведомено за причините за забавянето, както и за възможния най-кратък срок за приключването й.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети