При първия сериозен сняг Дупница ще има улей за бобслей

DenNews.bg
04.12.2018
размер на текста:

При първия сериозен сняг Дупница ще има улей за бобслей. Трасето е готово, а за да се превърне в скоростна отсечка за зимния спорт му трябва само малко сняг и лед. Това, разбира се, е шега. Може да я наречете неуместна, но определено стълбите при централния храм „Св. Георги Победоносец“, излизащи на ул. „Булаир“, са заприличали точно на това – улей за бобслей.
Добре издълбаните стъпала съчетани със сериозния наклон само чакат да се заледят, за да започнат да хвърлят пешеходците към нови рекорди по бързо придвижване. Сериозното е, че и без сняг и лед стълбите са опасни, защото част от стъпалата липсват, на места се е показала дори желязната арматура. Липсата на устойчивост пък може да откъсне стъпало под краката на минувачите във всеки един момент. Добрата новина е, че буквално на няколко метра е общинската болница и отделението по ортопедия.
Вижда се, че за стълбите се полагат някакви грижи-на няколко места има чували с грижливо изметени и събрани късове цимент от съоръжението.
Никъде обаче не се вижда табела с предупреждения към пешеходците да бъдат внимателни при преминаването, макар най-адекватната мярка да би била пълното затваряне на стълбите, предвид окаяното им състояние.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети