8-годишен и вече милионер! Момче заработи 22 млн. долара от YouTube

DenNews.bg
04.12.2018
размер на текста:

8-годишен и вече милионер. И то в двуцифрено число. Благодарение на YouTube.
Малкият Раян, който прави прегледи на играчки в свой канал, е най-печелившата звезда на сайта за видосподеляне за 2018 г., пише американското сп. Форбс.
Раян от канала "Ryan ToysReview" е надминал други известни имена в сайта в 12-те месеца от юни 2017 до юни 2018 г., посочват авторите на изданието. От негово име са публикувани видеоклипове в повечето дни и един от тях, промотиращ "голямо синьо мистериозно яйце" украсено с лицето на Раян, тоест брандирано, има над 1 млн. прегледа от неделя насам.
Печалбите на Раян не включват данъци и такси от агенти или адвокати. Те са се удвоили в сравнение с предишната година, посочва BBC News.
Запитан от NBC защо децата обичат да гледат видеоклиповете му, Раян отговаря "Защото съм забавен и съм смешен". Той печели сумата от 22 млн. долара още докато е на 7 години.
Каналът в YouTube на Раян е създаден от родителите му през март 2015 г. и видеоклиповете в него имат за момента почти 26 млрд. предгледа, с общо 17,3 млн. последователи.
Според Форбс 1 млн. долара от общата спечелена сума от 22 млн. долара е генериран от показани реклами преди започването на клипчетата, но останалите пари са от спонсорирани публикации. И тази сума - от спонсорираните публикации (sponsored posts) е малка в сравнение със спечелената от други ютюбъри. Причината е в избора на Раян и семейството му да приемат само определени спонсори, но и в демографията на неговите клипове, която не е най-търсената.
Играчките, показвани в канала му, се продават незабавно.
През август магазините Walmart в САЩ започват да продават ексклузивен набор от играчки и облекло на име "Ryan's World". Видео, което показва Раян и неговите родители да търсят кръстените на него играчки в магазин на Walmart, събира 14 млн. прегледа за 3 месеца.
Тъй като все още е дете, 15% от печалбите на Раян са поставени в банкова сметка, която може да бъде достъпна за него само след пълнолетие. Раян има и сестри, които също са включени - те се показват в някои от видеоклиповете в друг YouTube канал на име "Ryan's Family Review".
Видеоклип на име "Топ 10 на научните експерименти, които може да правите вкъщи за деца" с участието на трите деца - Раян и сестрите му, има над 26 млн. прегледа.
Ето и топ 10 на най-печелившите звезди на YouTube за последната година.
1. RyanToys Review - 22 млн. долара.
2. Jake Paul - 21,5 млн. долара
3. Dude Perfect - 20 млн. долара
4. Daniel Middleton - 18,5 млн. долара
5. Jefree Star - 18 млн. долара
6. Markiplier - 17,5 млн. долара
7. Evan Fong - 17 млн. долара
8. Jacksepticeye - 16 млн. долара
9. PewDiePie - 15,5 млн. долара
10. Logan Paul - 14,5 млн. долара
Източник: manager.bg

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети