Мърльотия до шия заля празнична Дупница! Тапа от боклуци спука канализацията под социалните жилища

DenNews.bg
28.12.2018
размер на текста:

Река от мърсотия и фекални води заля две улици в Дупница, ул. „Цар Симеон Велики“ и „Княз Борис“, след като тапа от боклуци причини спукване на канализацията под социалните жилища.
Спукването на канализацията е станало с такава сила, че един от металните капаци на шахта на ул. „Цар Симеон Велики“ е изхвърчал на метри, като за щастие не е наранил минувачи.
Мърсотията се разля от върлото при социалните жилища до Спортната зала, но смрадта се усещаше в значително по-широк периметър.
Аварията е възникнала, след като от ВиК са предприели отпушване на канализацията на социалните жилища, заради продължаващ от месеци проблем със запушване на шахти и канализации на сградите.
Оказало се, че в тръбите има огромно количество едрогабаритни боклуци, включително бетон, парцали, автомобилни гуми и какво ли не. След отстраняването на част от предметите мръсната вода потекла с голямо налягане по канализацията и така се стигнало до образуването на втора тапа в първата шахта на ул. „Цар Симеон Велики“. Там отпадната вода пука тръбите на канализацията и започва теч.
„Проблемът възникна заради социалните жилища. Не мога да кажа кой и как е изхвърлил това огромно количество предмети в канализацията, но екипите извадиха голямо количество парцали, плочки, бетон, гуми, даже голямо зимно яке и какво ли още не. Не зная дали това е сторено от обитателите на жилищата или е пропуск при строителни работи. Фактът е, че имаме тази ужасна авария на лице. Чудо е, че нямаме пострадали при избиването на металния капак на първата шахта. Добре че не е имало минувачи в този момент. Аварията вече е отстранена. Радвам се, че на място дойдоха служителите на общината, които се занимават със социалните жилища и видяха какво се вади от канализацията. Надявам се те да предприемат нещо, дали беседи, дали ще поставят съобщения по входовете, че това не трябва да се повтаря. Не е нормално да се блъскат едрогабаритни боклуци и предмети в канализацията“, коментира за DenNews.bg управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев.
В момента тече почистване и дезинфекция на засегнатите улици. Използва се белина, а на помощ се притече и пожарната, за да бъде измита настилката добре с вода.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети