Яхиново вече си има свое кметство

DenNews.bg
28.12.2018
размер на текста:

От днес село Яхиново официално има свое кметство. Припомняме, че досега местната администрация ползваше помещения в сграда на НАРКООП, която обаче бе закупена от община Дупница за 100 000 лв.
На церемония в селото днес кметът на Община Дупница Методи Чимев връчи нотариалния акт на сградата на кметът на Яхиново Софка Скоклева. Тя получи и икона на закрилника на българите и Дупница свети Иван Рилски.
Жителите на селото се бяха подготвили с тържество и кратка музикална програма от местната певческа група.
"Кметът беше обещал, че този дългогодишен проблем ще бъде разрешен и това вече стана. Досега се налагаше да правим ремонтите сами, ние и Общината, а вече може да мислим за обновяване на сградата по някоя европейска програма. Общински служители вече направиха оглед. Сега имаме възможност да ремонтираме помещенията, за да може хората от селото да се събират за различни мероприятия. През пролетта ще възстановим дейностите и по изграждането на клуба на селото, който е в съседство", каза Софка Скоклева. Тя подари на кмета Чимев знамето на Яхиново, както и вода от лековития извор на селото.
"Вариант сме разработвали и с построяването на нова сграда, което обаче беше свързано с повече разходи и много време. В крайна сметка успяхме да постигнем договорка и да откупим сградата. Официално покупко-продажбата е факт и жителите на село Яхиново вече са собственици на сградата. Общината, разбира се, ще продължи да помага", обясни и Чимев.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети