Александър Близнаков, Стоил Борисов и U19 взеха наградите на Марек

DenNews.bg
22.12.2018
размер на текста:

Полузащитникът Александър Близнаков стана Футболист на годината в Дупница. Той бе награден от кмета Методи Чимев на официална церемония в Спортната зала. Преди няколко месеца Близнаков преживя семейна трагедия, като загуби баща си. Но показа характер и бе част от отбора в най-трудните мачове през есента.

На церемонията присъстваха част от ветераните на Марек от различни поколания, които бяха наградени от кмета Чимев и вицепрезидента на Марек Васил Василев. На церемонията не успя да присъства президентът на клуба Борис Паризов, който не можа да се прибере от Италия, но бе изпратил поздравителен адрес.

На събитието бяха наградени и най-добре представилите се футболисти от школата през годината. Наградата за отбор на годината от всички формации на Марек отиде при юношите до 19 години, които играят в Елитната група на България. За най-добър млад талант пък бе избран Стоил Борисов. Бе определена и идеална единайсеторка от момчета от Детско-юношеската школа. В нея попаднаха вратарят Мартин Чекански (2007), защитниците Даниел Кирилов (2008), Любомир Костов (2005), Слави Наков (2007) и Стивън Ангелов (2001). В халфовата линия попаднаха Антоан Георгиев (2007), Иван Кьосев (2004), Симеон Димитров (2000), Стоил Борисов (2000) и Марио Цинцарски (2006), а като нападател - Кристиян Георгиев (2004).

За символичен треньор на тази единайсеторка бе избран Светослав Георгиев, а всички млади таланти бяха наградени от ветераните според това кой на какъв пост играе.

На церемонията присъства и народният представител Радослава Чеканска, председателят на Общински съвет-Дупница Емил Гущеров, заместник-кметът Крум Милев, общински съветници и гости.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети