Проверяват заведенията за готовността им при възникване на пожар

DenNews.bg
20.12.2018
размер на текста:

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници, за да не се допускат пожари и да не се помрачават празниците, РДПБЗН – Кюстендил, напомня, че е важно да се има предвид следното: Отоплителните и нагревателни уреди да бъдат в изправност, да са пожарообезопасени и да не се оставят без надзор както в жилищата, така и на местата за празнуване – хижи, вили, комплекси, където ще празнуват повече хора. 

По време на приготовленията за коледните и новогодишни трапези да не се оставят без надзор работещите нагревателни уреди.
Игрите и забавленията на децата често крият опасност от възникване на пожари. Важно е да се упражнява постоянен родителски контрол, тъй като паленето на бенгалски огън и свещички до елхите или до други лесно запалими предмети е изключително опасно. Много от пиротехническите средства - така наречените бомбички, пиратки, фойерверки, са пожароопасни. Не трябва да се хвърлят безразборно от прозорци и тераси, тъй като това може да доведе до възникване на пожари в стопански постройки, съседни тераси, горими навеси и др. а също така и до нараняване на хора.
Продължават проверките на РДПБЗН – Кюстендил, по обектите, където ще празнуват хората, за условията за евакуация и за създадена организация за пожарна безопасност, евакуационно осветление, системи за пожароизвестяване и изправност на пожарогасителните уреди. От особена важност е евакуационните пътища да са свободни за преминаване, а изходите да са отключени.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети