23 електронни табла са монтирани до момента на спирки в Дупница, първото посегателство вече е факт

DenNews.bg
19.12.2018
размер на текста:

Електронните информационни табла по автобусните спирки в Дупница вече работят с актуални часове на движещите се автобуси. 23 са до момента монтираните табла, като монтирането на табла продължава и по останалите стоянки, докато не бъдат поставени на всички спирки в града. Тестовият период ще продължи още 20-ина дни, като се напасне и към мобилното приложение its.dupnitsa.bg, където в реално време да се получава същата информация за удобство на гражданите.
Таблата показват автобусната линия, направлението на български език, минутите, които остават до пристигането на автобуса на конкретната спирка, точен час, както и температурата навън. Всички автобуси са снабдени с GPS-и, които посредством софтуерна програма "информират" в реално време пътниците.
Точно 24 часа пък издържа един от поставените стълбове за електронно табло на спирка "Брезите". Ден след монтирането му, неизвестно до момента извършители опитаха да го пречупят. Умоляват се гражданите, които забележат подобни действия за увреждане на тази и друга общинска собственост да сигнализират веднага на тел. 112.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети