Със само три състезания зад гърба си Дея Милтанова от "Марек 76" спечели вицешампионска титла

DenNews.bg
18.12.2018
размер на текста:

С едва три участия в сериозни състезания, а вече вицешампион и то след финал с по-голям на години опонент. Това постигна Дея Милтанова от Спортен клуб по тенис на маса „Марек 76“.
Дея и съотборниците й Габриела Попова, Богомила Костадинова, Валери Петров и Симеон Стоичков взеха участие в традиционния детски турнир „Млади таланти“, който се проведе в София с участието на над 50 момичета и момчета от цялата страна.
Симеон и Дея се състезаваха във възрастовата група на 12-годишните. Малшанс не позволи на Стоичков да стигне до медалите. Той показа много добра игра през първият ден на турнира, като допусна само една загуба от всички отборни срещи.
След двудневна надпревара Дея успя да стигне до финала с поредица победи, но там не успя да надвие по-голямата от нея състезателка на "Надежда- 2010" Наталия Нишанова.
Сребърният медал на Дея е още едно попълнение в колекцията на клуба и донесе много радост, както на вицешампионката, така и на отбора и нейния треньор.
"Много се радвам за показаното от Дея и всички останали деца от клуба. След 5-то място на Държавното първенство за деца до 10 години, сега Дея спечели и медал при 12-годишните. Това е едва 4-то състезание за нея и надявам се занапред да показва все по - добра игра. Благодаря на децата и родителите за подкрепата, която си оказваха. Дупница има наистина невероятни деца. Благодаря и на всички спонсори на клуба, на хората, които ни подкрепиха и им желая весели празници и много радост през следващата година“, каза треньорът Иван Иванов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети