Самоубийството на шефа на КАТ-Казанлък може да помете цялото ръководство заради корупция

DenNews.bg
15.12.2018
размер на текста:

 лучаят със смъртта на шефа на КАТ в Казанлък се заплита. След като стана ясно, че в местността, където бе открито тялото му, са намерени пари, друго оръжие и тефтер, прокуратурата започва да разследва за корупционни практики в най-голямото районно управление в България. Това съобщи пред NOVA прокурор Таня Димитрова от Казанлък.

Началникът на „Пътна полиция” в града, Тодор Николов, бе намерен в петък мъртъв в автомобила си, близо до отводнителен канал, излизащ от язовир „Копринка”. Мястото се намира на около 6-7 км от село Бузовград, където живеел починалият. „На настоящия етап на разследването доказателства, основната версия е за настъпило самоубийство. Тъй като при извършения оглед на местопроизшествието бе намерен личният автомобил на Тодор Николов. А той самият беше заключен вътре в купето, където с една входно-изходна рана, със служебното оръжие, което държеше в ръката си, е извършил това действие. За това водещата версия е именно самоубийство”, посочи прокурор Димитрова

„В утайник близо до канала, на около 30-40 метра от автомобила, бе намерена парична сума, разпределена в четири малки пачки. Тепърва ще бъде установен номиналът на банкнотите и точната сума”, уточни прокурорът. „Бе намерено и малко количество боеприпаси. Бележник-тефтерче, изхвърлено близо до сумата. И револвер в кожен кобур”. Според прокурор Димитрова, „наличието на такива вещи по вид е някаква индикация за евентуални корупционни практики, свързани с пътна полиция и с началника Тодор Николов. Тези хипотези тепърва ще се събират доказателства по тях и ще се установява евентуално какво точно се е случило”. Районният прокурор подчерта, че към настоящия етап „няма доказателства за това”.

„Тепърва предстоят много активни действия. Разпитване на широк кръг от свидетели. И събиране и на други доказателства, за да можем да установим точни факти”, поясни прокурор Таня Димитрова и добави, че „в хода на разследването е възможно да бъде изменено престъплението. Да бъдат събрани и други доказателства и евентуално да се разкрият и други данни”.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети