Любомир Георгиев и Иван Танев напуснаха групата на Костадин Костадинов в ОбС-Дупница

DenNews.bg
14.12.2018
размер на текста:

Любомир Георгиев, Ани Вакъвчиева, Иван Танев (отляво надясно)

Общинските съветници Любомир Георгиев и Иван Танев напуснаха групата на Обединения демократичен блок в Общински съвет-Дупница, към която се присъединиха преди около два месеца. Това стана на днешната сесия на местния параламент.
Припомняме, че ОДБ, чиито лидер е съветникът Костадин Костадинов се явява самостоятелно на избори, а в местния парламент има своя група от четирима съветници-самият Костадинов, Иван Раков, Георги Георгиев и Йонко Гергов.
Иван Танев бе избран за общински съветник като независим кандидат, а влизането му в местния парламент бе драматично. Той седна в залата на ОбС след повторно преброяване на бюлетини и рокади в две политически сили-ГЕРБ и Реформаторски блок, предизвикани от промяна в резултатите след второто броене на бюлетини.
Любомир Георгиев пък стана общински съветник, след като д-р Крум Бонев, избран от листата на ЕНП, напусна местния парламент по собствено желание. Заедно с д-р Бонев преди пет месеца от ОбС си тръгна и другият съветник на ЕНП д-р Кирил Кирилов. Неговото място бе заето от Ани Вакъвчиева, която обаче реши да остане без група и не се присъедини към ОДБ с колегата си от ЕНП Любомир Георгиев и независимия Танев.
Причината сега Любомир Георгиев да напусна групата на ОДБ е, че не желае да се обвързва с общата позиция на групата. Освен това той вече е обвързан с друга политическа сила-Движение България на гражданите.
Иван Танев също е преценил, че предпочита да е независим съветник, а не да се обвързва с политиката и позицията на ОДБ.

Припомняме, че без група в ОбС-Дупница освен Ани Вакъвчиева са и избраните от листата на Движение 21 и впоследствие напуснали партията Пламен Соколов и Виолета Зашева, както и Христо Михалчев и Славчо Павлов, които пък напуснаха Движение България на гражданите, заради несъгласие с националната политика на партията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети