Арестуваха млад мъж, наръгал три жени и дете с нож

DenNews.bg
14.12.2018
размер на текста:

Полицията задържа 24-годишен мъж, барикадирал се в дома си, след като рани три жени и дете с нож, съобщиха от МВР.
Инцидентът е станал вчера вечерта в столичния кв. "Христо Ботев". Според първоначалната информацията, при конфликт, младеж на 24 години е нанесъл наранявания с хладно оръжие на три жени и дете, след което се е затворил в дома и отказал да го напусне.
Пристигналите на място полицейски екипи от СДВР, Първо РУ и Специализираните полицейски сили са предприели действия за извеждането му. Той е задържан в Първо РУ.

Пострадалите са откарани за прегледи и оказване на медицинска помощ, като сред тях най-сериозно е състоянието на най-възрастната жена - на 70 г., която, по неофициална информация, е баба на младия мъж.
Според първоначалната информация до кръвопролитието се стигнало след конфликт между младежа и човек от махалата. От какво е била предизвикана свадата още не е ясно. Там била и майка му, но официално потвърждение дали тя е сред ранените няма.
От Центъра за спешна помощ съобщиха, че две жени - на 70 и на 40 години, и 10-годишно дете са откарани в две лечебни заведения с черепно-мозъчни травми - УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".
Оттам уточниха, че се озовали на сигнал на полицията за пребита в дома си жена, прободена с нож.

"Веднага е изпратен екип на Бърза помощ, който установява 70-годишна жена с мозъчно-черепна травма и в шок. Жената веднага е откарана в противошокова зала на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". В същото време полицията отново вика линейка за още пострадали. Изпратени са общо три линейки на един и същ адрес. Има дете, около 10 години, с черепно-мозъчна травма, но контактно, и около 40-годишна жена в същото състояние. Закарани са в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", каза говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ - София Катя Сунгарска пред "Фокус".
По думите ѝ на адреса е имало и мъж в истерична криза с кръв по себе си. Установено е, че кръвта по тялото му не е негова и не се нуждае от хоспитализация. Той е бил отведен в Районното полицейско управление за разпит.
От "ИСУЛ" съобщиха, че 70-годишната жена е с опасност за живота. Тя с множество наранявания по цялото тяло.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети