Дупничанин осъди прокуратурата да му плати 1500 лева за неоснователно обвинение

DenNews.bg
29.11.2018
размер на текста:

 Дупничанин осъди прокуратурата да му плати обезщетение в размер на 1500 лева заради неоснователно обвинение и последвалия го 3-годишен тормоз- на него и цялото му семейство. 

Сагата с дупничанина започнала през 2015-а година, когато му било повдигнато обвинение за кражба. Тогава той е бил приведен и в ареста, след което му било повдигнато обвинение и насрочено наказателно дело по описа на Дупнишкия районен съд. Едва след 2 години то приключило с оправдателна присъда, но през това време мъжът твърди, че е получил високо кръвно от притеснение, постоянно главоболие и стрес заради уронване на престижа му сред обществеността на родния град. Дествията на прокуратурата не спрели дотук, тъй като оправдателната присъда била атакувана от магистратите и делото започнало отново. Така сагата се удължила с още година и едва през тази година всичко приключило. 

Първоначално поисканата сума от тъжителя е била за обезщетение в размер на 24 000 лева, но той така и не успял да представи документи, които да потвърдят страданията, които описва в жалбата си. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети