Прокуратурата проверява безплатната лукс квартира на финансовия министър

DenNews.bg
23.11.2018
размер на текста:

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее. Това информират от прокуратурата в съобщение до медиите. Проверката започва още днес и ще бъде извършена от Комисията за противодействие на корупцията. Финансовият министър все още не е коментирал.
"По повод информация от зададен въпрос, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, главният прокурор е разпоредил проверка. Действия по нея ще бъдат възложени на КПКОНПИ", уточняват от прокуратурата.

Според новия брой на вестник "Сега" финансовият министър е посочил в имуществената си декларация за 2017 г., че живее от 2012 г. в жилище от 180 кв.м. във ВИП комплекса "Есте Хоум енд СПА", собственост на фирми, свързани с бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви. Изданието уточнява, че това е направено за първи път тази година заради новите разширени законови изисквания, свързани с предотвратяването на конфликта на интереси.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети