Управителят на най-голямата IT компания в област Кюстендил Иво Ников оборудва компютърна зала на Гимназията по облекло и стопанско управление в Дупница

DenNews.bg
22.11.2018
размер на текста:

 Професионална гимназия по облекло и стопанско управление гр. Дупница по случай 90-годишнината от създаването си получи като дарение компютърно оборудване и софтуер за подпомагане на учебния процес. Дарението бе реализирано благодарение на г-н Иво Ников, управител на една от най-големите IT компании в региона. Оборудван с 10 компютърни конфигурации и софтуер за счетоводство и софтуер за ТРЗ е компютърен кабинет, който ще се използва от учениците изучаващи икономически дисциплини.
„Образованието на децата ни е една от най-важните задачи на обществото ни, то не е задължение само на държавата, всеки от нас трябва да участва по някакъв начин и да се стреми то да е на добро ниво. Предоставената техника и софтуер е за подобряване на учебния процес, акцентът е върху софтуера, които е един от най-модерните и масови програмни продукти използван от фирми, счетоводни къщи и различни стопански субекти за автоматизиране на счетоводната отчетност и обработка на трудовите възнаграждения", коментира Иво Ников.

Подарения софтуер за счетоводство – „Делта Pro” и за ТРЗ – „ТРЗ и ЛС Pro” е благодарение на програмата за подобряване качеството на компютърното обучение на бъдещи счетоводители и бизнес-организатори в българските училища на производителя „Микроинвест” ООД и на „НетКом-Дупница” ЕООД, най-големия системен интегратор и внедрител на такъв тип софтуер в региона. Тъй като компютърната техника в училището не беше подходяща за инсталацията и внедряването на софтуерните продукти, тя беше подменена изяло с такава, която да отговаря на изискванията за едно съвременно и модерно обучение на учениците.”

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети