Русия спря филм, в който американски войници спасяват руския президент

DenNews.bg
02.11.2018
размер на текста:

Руското министерство на културата спря разпространението по кината на холивудския филм "Убиец на ловци" ("Hunter Killer").
Във филма американски войници спасяват руския президент, за да предотвратят Трета световна война. Министерството на културата изтъкна, че филмът е спрян по административни причини.
"Дистрибуторската компания не предостави в нужния срок копие на филма с необходимото качество в държавната кинотека Госфилмофонд", посочва министерството в декларация.
Филмът е адаптация на книгата на Джордж Уолъс и Дон Кийт "Убиец на ловци", в която се разказва историята на неопитен командир на американска подводница, принуден да сътрудничи с група морски тюлени за спасяването на руския президент, държан като заложник от руски терористи начело с министъра на отбраната. Терористите подготвят държавен преврат и заплашват да започнат Третата световна война.
Филмът, в който участва актьорите Гари Олдман и Джерард Бътлър, трябваше да бъде излъчван в 850 киносалона в Русия.
Миналия месец филмът бе забранен и в Украйна, по силата на закон, забраняващ филмите, в които се възхвалява руската армия.
"Филмът попадна под ударите на закона и бе забранен. Решението за забраната бе взето преди месец", заяви пред Франс прес представител на украинската дистрибуторска компания "Киномания", която беше натоварена с разпространението му в Украйна.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети