Дупничани продължават протеста, блокадата на Е-79 остава!

DenNews.bg
11.11.2018
размер на текста:

 Протестиращите на Е-79 дупничани са категорични, че няма да отстъпят и на сантиметър и блокадата остава.В този участък главният път за Гърция остава затворен и в двете посоки. Организаторът на протеста Никола Панев обяви, че засега блокадата се очертава като безсрочна.

Над 500 се събраха днес в 11ч. на Барикадите, откъдето тръгна автомобилното шествие из града, както и блокадата на Е-79. Освен срещу високите цени на горивата, дупничани протестират и срещу високите застраховки "Гражданска отговорност", все повече нарастващите цени и поскъпването на живота, ниските пенсии и невъзможността за оцеляване. 

Протестът, организиран от Николай Панев чрез социалните мрежи, успя да пробие полицейския кордон и въпреки увещанията на шефа на местното РПУ, хората излязоха на шосето. След третия час от блокадата се стигна и до словесни сблъсъци между протестиращите и попадналите в капана на блокадата шофьори. Стигна се и до там, че един от шофьорите на Пътна помощ демонтира мантинелите и при опит да премине, се сблъска с протестиращи, но бързата намеса на полицията предотврати ексцесии.

Хронологията на днешния протест можете да видите във видеото по-долу:

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети