Шефът на Агенцията за българите в чужбина остава в ареста

DenNews.bg
01.11.2018
размер на текста:

Специализираният наказателен остави за постоянно в ареста задържаните за корупционния скандал с продажбата на документи за българско гражданство. Сред тях е и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, обвинен за лидер на престъпната група.
Днес прокуратурата припомни фактите по делото, а именно - че Харалампиев е получил няколко подкупа за удостоверение за български паспорт, като в единия от случаите е прибрал 5000 евро, а в останалите – по 350 евро.
Обвинението настоява за постоянния арест на Харалампиев с мотива, че той може да повлияе на свидетелите по делото.
Магистратите искат постоянен арест и за останалите обвиняеми, а междувременно разпитите в Агенцията за българите в чужбина продължават.

Защитата внесе изключително любопитни доказателства, едното от които е извлечене от „Фейсбук” профила на основния свидетел по делото, за когото прокуратурата твърди, че е дал подкупа.
На датите, записани в обвинителния акт, твърдят адвокатите, фигурират други данни. Тогава човекът, дал подкупа, се е намирал на гръцки остров. А за датата, на която обвинението твърди, че Харалампиев е получил другата част от сумите, за него било документирано, че е бил в Сърбия на концерт.
В залата, в която се гледа делото, има и хора от българската общност зад граница.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети