Симеонов не чувства отговорност и за акцията в Агенцията за българите в чужбина

DenNews.bg
01.11.2018
размер на текста:

Призивите за оставката ми от трите партии БСП, ДПС и „Воля” по повод акцията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) са неоснователни. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов.
„Опозиционните партии призовават аз да подам оставка, тъй като трябва да упражнявам контрол, който не упражнявам и че съм принципал на агенцията. Аз имам само функция координация, както и на редица други агенции в моя ресор. До момента стриктно, прецизно и ефективно си изпълнявам задълженията и доказателство са фактите, че в резултат на координацията още в началото на юни в моя кабинет успяхме да постигнем промени в правилника за трудовата миграция. След като 2016 година имаме нула сезонни работници от държавите с български общност, тази година имаме над 16хил. души”, каза Симеонов и посочи още, че е спомогнал за облекчаването на режима за получаване на синя карта от гражданите на трети страни от български произход, както и за засилването на работата на ДАБЧ с българските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония.
„Аз съм си изпълнил задълженията по отношение на ДАБЧ. Направил съм всичко, което е по силите ми. Така че не мога да приема безкритично едни упреци и искания за оставка без основание”, каза Валери Симеонов, цитиран от Нова телевизия.
Вчера БСП поиска оставката на Симеонов заради връзката му с Държавната агенция за българите в чужбина, където избухна поредният за управляващото мнозинство корупционен скандал. БСП настоя за задълбочено разследване не само на конкретните заподозрени, но и на всички техни политически връзки и покровителства.
Припомняме, че искане за оставка на Симеонов има и заради обидното му изказване за „кресливите жени“ и „уж болните деца“, отправено към протестиращите майки на деца с увреждания.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети