Стартира акция "Зима"-ще проверяват автомобили, велосипеди, каруци и пешеходци

DenNews.bg
01.11.2018
размер на текста:

 От утре стартира акция "Зима". Освен коли, камиони и автобуси, ще се проверяват велосипедисти, каруци и пешеходци. Тази година гратисен период за отстраняване на техническите неизправности по превозните средства няма да има, предупредиха от полицията. От пътната агенция пък съобщиха, че парите за зимно почистване тази година са с 18 млн. по-малко. Акция "Зима" ще се проведе в 3 етапа. До 10 ноември ще се проверяват каруци и велосипедисти, до 20-ти ще се глобяват неправилно пресичащи пешеходци, а последните 10 дни на месеца ще се проверява техническата изправност на коли, камиони и автобуси.

Основното, което ще се следи по време на акция "Зима" са протекторите на гумите, ако те са под 4 мм, тогава глобата е 50 лв. Цената за смяната на гумите със зимни зависи от цолажа и варира от 30 до 50 лв.

От Пътна полиция ще следят за изправността на светлините на автомобил, било то фарове или габарити, както и за изправността на чистачките. Глобите са между 50 лв. и 150 лв, а при повторно нарушение може да стигнат до 500 лв. или спиране на превозното средство. До 11 ноември в сервизите на СБА ще работят безплатно за диагностика на автомобилите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети