Разкриха семейство серийни убийци в Мексико

DenNews.bg
09.10.2018
размер на текста:

Полицията в Мексико залови семейство серийни убийци. Съпрузите са задържани в предградие на столицата Мексико, докато пренасяли човешки останки. Пред разследващите те признали, че са убили най-малко 20 жени.
"Това е нечувано, никога не сме се сблъсквали с подобен случай", коментира прокурорът на щата Мексико Алехандро Гомес по радио Формула.
Двамата серийни убийци, Хуан Карлос Н. и съпругата му Патрисия Н., били арестувани в четвъртък в североизточното предградие Екатепек, известно с високото равнище на насилие. Те били заподозрени за шест убийства, но мъжът е признал за над 20 и е съобщил подробности за десет от тях.
Двойката привличала жени с предложения за продажба на бебешки дрехи. Повечето жертви са били самотни майки, търсещи изгодна сделка, обясни прокурорът. Убиецът признал, че е насилвал много от жертвите, преди да ги убие и да продаде вещите им. Освен това той е продал двумесечното бебе на една от жените на друга двойка, която също е арестувана.
Убиецът съобщил за престъпленията спокойно и с доволен вид, подчерта Гомес, според когото мъжът иска да се прочуе.
Двойката убийци има три деца. След обявяването на случая стотици мексиканци организираха шествие със свещи и бели дрехи по улиците на Екатепек, за да искат да се сложи край на убийствата на жени. По данни на ООН всеки ден в Мексико биват убити средно по седем жени.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети