Русенци ще пробягат днес маршрута на Виктория Маринова, оказал се последен за нея

DenNews.bg
09.10.2018
размер на текста:

Бащата на зверски убитата журналистка от Русе Виктория Маринова- Николай Маринов организира бягане по маршрута, оказал се последен за дъщеря му във фаталната събота. Инициативата под надслов "Бягане по маршрута на Виктория", е подета в социалните мрежи, стартът е днес от 18:15ч. пред хотел Рига

По повод инцидента от събота, тази седмица вместо Надбягай се! се събираме да изминем обичайния маршрут на Виктория.

- Защо ?

За да преборим заедно натрапчивите мисли, които обвземат всеки, който е бягал по този маршрут сам.

- Какъв е смисълът ?

Страхът и объркването идват от незнание или грешно такова. Ще ви споделят известни факти и обстоятелства около случая и ще отправят препоръки какво да направим занапред, за да се движим/спортуваме спокойно и свободно в обичайната градска среда.

- Как ?

Ще се подготви подписка адресирана до местните власти и отговорни институции с призив и конкретни мерки как да бъде осигурена безопасността ни, поне на местата, които се използват за спорт и отдих.

Марршрутът е дълъг 5 км и тръгва от паркинга на хотел Рига. Ще се бяга бавно, а ако групата предполага, ще се редува бягане с вървене.
Това не е тренировка. Това е колективна борба със страха и неправдата.
Отделете 40-50 минути в този ден и час да се съберем и генерираме сила и взаимна подкрепа, защото страхът и неправдата побеждават тогава, когато им се подчиним по единично.

Ще ви очаквам.
/ Препоръчително е облекло в черно или тъмен цвят/

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети