Спортните клубове в Дупница поискаха парите от Общината на 3 вноски

DenNews.bg
04.10.2018
размер на текста:

Регулярно изплащане на общинската субсидия поискаха спортните клубове в Дупница по време на открито заседание, което проведе Комисията по спорт към Общинския съвет. На заседанието снощи присъстваха представители на клубове по покана на председателя на спортната комисия Славчо Павлов, с цел да се коментира Наредбата за разпределение на средствата отпускани за спорт и да се направят предложения.
Като съществен проблем бе изтъкнато, че досегашната практика средства да се изплащат на клубовете за участие във всяко конкретно състезание не е удачна. Формулирано бе предложение общинската субсидия да се изплаща на клубовете на 3 вноски. За първото тримесечие от годината да се отпуска 40% от сумата, за второто тримесечие - също 40% и останалите средства – да се изплащат в края на годината, според изпълнението на бюджета. Предложението бе предоставено на Комисията по спорт, която оттук нататък трябва да го обсъди и евентуално да го внесе за разглеждане в Общинския съвет.
„Много е важно клубовете да получават средствата регулярно, за да могат да си планират в кои състезания могат да участват. Това би помогнало и да получим цялата сума, която по наредба ни се полага, а не както е до сега само около 50% от нея”, изтъкнаха шефове на спортни клубове от Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети