Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски влезе в кабинета си, пременен в народна носия и обут с цървули

DenNews.bg
31.10.2018
размер на текста:

Управникът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски тази сутрин влезе в кметството, пременен в  народна носия и обут в цървули. Огненски седна на стола в кабинета си и обяви, че целия ден ще работи облечен точно така. Той вече прие и първите посетители, а на бюрото си нареди и тежки енциклопедии за историята на България, както и патриотични книги. Коментарите във Фейсбук заваляха броени минути, след като приятели на кмета пуснаха снимки от работната обстановка на Кирил Огненски.

"Кмет за пример, ето един истински българин", написа един от последователите на кмета в социалната мрежа. А ето какво обяснение даде за днешната си премяна и самият Огненски:

От няколко години, на днешния ден се обличат мало и голямо в някакви страшни костюми на зверове, дяволи, вещици и т.н. Въпрос на избор, разбира се, и аз уважавам това решение на всеки. И защото днес е ден за премяна и...аз също се премених. Готов съм да споря, дали някъде в Европа, в Америката или на Антарктида има по-красиви и истински, чисто национални елементи на местните облекла. Затова днес съм на работа облечен в чисто българска носия.

Разбира се, коментарите не спират да валят, и всички положителни.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети