100 цигани удряха с камъни и раниха петима полицаи в Мъглиж, защото им направили забележка за незаконна гонка с конски каруци

DenNews.bg
29.10.2018
размер на текста:

 Петима полицаи са ранени, след като са били нападнати с камъни от над 100 жители на ромския квартал в Мъглиж, след като им е отправена забележка заради незаконна гонка с конски каруци на пътя. Полицейското присъствие в град Мъглиж остава засилено, Вчера в града бяха нападнати петима полицаи от жители на махала в града при опит да извършат проверка на участници в незаконни кушии. На извънреден брифинг старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР-Стара Загора, съобщи, цитиран от bTV, че двама души са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж. Ситуацията в града тази сутрин е спокойна. Въпреки това около 100 полицаи и служители на жандармерията продължават да поддържат реда след сблъсъците в циганската махала. Полицаите са пострадали при опит да задържат лице, което е упражнило агресия срещу един от служителите на реда. Операцията е по нареждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. При опита за задържане полицаите са замеряни с камъни от около стотина жители на квартала.

Вчера в града беше организирана нелегална гонка с двуколки между роми. Заради нерегламентираното състезание е задържан 16-годишен младеж, отбелязва БНТ.

При нападението са нанесени щети и върху патрулните коли. За да се защитят, полицаите са стреляли във въздуха. Пострадалите служители на МВР са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им. "Аз го призовавам, след като беше така смел да посегне на колега, сега да бъде така смел да се яви пред правораздавателните органи и да понесе своята отговорност. В момента обстановката в Мъглиж е спокойна. Има засилено полицейско присъствие на входа и на изхода на града, изградени са КПП-та и се проверяват преминаващите", заяви Хаджиев.

Той поясни, че са нанесени материални щети върху полицейската техника, а заради добрата си екипировка униформените са с повърхностни наранявания.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети