Доберман нахапа дете в училищен двор, стопанинът на кучето просто си тръгнал

DenNews.bg
26.10.2018
размер на текста:

Доберман е нападнал и нахапал дете в двора на столичното 18-то СОУ "Уилям Гладстон". Майката на нахапаното момиче Нели Русева съобщи за новината в социалните мрежи и изрази безпокойството си, че човекът няма да бъде наказан по никакъв начин.
При самото нападение петокласничката е излязла в междучасие до близка лавка, когато кучето ѝ се нахвърлило. Детето има ухапвания по тялото, а освен това животното разкъсало част от дрехите му. Стопанинът обаче не помогнал на момичето, а просто си хванал кучето и си тръгнал с думите: "Да се оправя".
"Добро е състоянието на дъщеря ми в момента. Доста е уплашена. Потресаващото в случая е, че човекът, който е видял случката със собственото си куче, не е помогнал по никакъв начин. Той е хванал кучето си и ѝ е казал директно: "Да се оправя", обясни пред Bulgaria ON AIR майката на пострадалото дете.
Разтревожената майка допълни, че ще се обърне към 3-то Районно управление в столицата, но не е сигурна дали въобще жалбата ще бъде разгледана и дали извършителят ще бъде намерен и наказан.
"След самата случка ми се обадиха от училището, че трябва да я закарам в "Пирогов". Излязох от работа и отидох. Детето има няколко шева на гърба. Инцидентът обаче можеше да е много по-тежък", категорична е жената.

Доберманът е бил разхождан на повод, но без намордник.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети