Чимев предлага още три отсечки да влизат в „синята зона“

DenNews.bg
25.10.2018
размер на текста:

Разширяване на обхвата на „синята зона“ в Дупница предлага в кметът Методи Чимев. А целта е да се избегне хаосът около Спортната зала, причинен най-вече от шофьори, които избягват таксата за платено паркиране в обособените за това места в централната градска част. Ежедневно тротоарите и пътните платна около Спортната зала са задръстени от спрели автомобили, докато в платените паркинги в близост има свободни места.
Предложението е към „синята зона“ да бъдат включени и ул. „Христо Ботев“ – в отсечката от платения паркинг при Младежкия дом до Детска градина №2 (района на разрушения стар хлебозавод) и ул. „Св. Княз Борис I“ от строящия се търговски център на мястото на старата баня до кръстовището с ул. „Трети гвардейски полк“ (при магазин „Брезите“), както и улицата без изход от кръстовището при магазин „Брезите“ до стълбите, излизащи на ул. „Христо Ботев“ при Детска градина №2.

Предложените от кмета Чимев промени в Наредбата за организация на движението на територията на община Дупница са качени на сайта на общината. Предложения и становище по тях се приемат до 30 дни след публикуването им, след което промените ще бъдат гласувани от Общински съвет. Ако промяната на „синята зона“ бъде одобрена от местния парламент, новият обхват ще стане факт от 1 януари 2019 г.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети