Вятър ще донесе захлаждане

DenNews.bg
24.10.2018
размер на текста:

Днес вятърът ще се усили значително. Той ще бъде ориентиран от северозапад и по-късно през деня с него ще започне да нахлува студен въздух.
Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, на места ще има и превалявания от дъжд, а в планините – от сняг.
Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса.
Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, а над 2000 м – сняг. По-късно вечерта ще застудее значително и сняг може да завали и в по-ниските части. Ще духа бурен, по върховете временно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12 градуса, а на 2000 м – около 3 градуса, но след пладне рязко ще застудява.
Край морето облачността ще е променлива, често значителна. Преди обяд ще духа до умерен запад-югозападен вятър. След обяд вятърът значително ще се усили и ще се ориентира от северозапад. На места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 18 и 19 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, но ще остане ветровито. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните – между 9 и 14 градуса.
В петък северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад; през следващите дни ще бъде слаб до умерен. Ще започне бързо затопляне. Ще остане предимно слънчево. Дневните температури отново ще надхвърлят 20 градуса, в събота на места ще достигат 25-26 градуса.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети