Дупничани отбелязаха празника на града

DenNews.bg
19.10.2018
размер на текста:

Световноизвестният художник Алцек Мишев, дългогодишният директор на ПГ „Акад. С.П. Корольов“ Олег Шереметиев и бившият треньор на волейболния клуб Марек Юнион Ивкони Найден Найденов бяха удостоени със званието „Почетен гражданин“ на тържествена сесия на Общински съвет по случай празника на Дупница.
Найден Найденов не присъства на сесията заради ангажимент, а отличието на Мишев, който живее в Италия, прие брат му Калин Мишев.


Почетен знак на община Дупница бе връчен на председателя на Дружеството на армъните Никола Костов, на бившия директор на Софийската математическа гимназия Антоний Стоянов, на педагозите Иван Йорданов и Пенчо Банев и на баскетболистката Теодора Динева.

Множество дупничани излязоха на площад „Свобода“, за да присъстват на празничния водосвет, отслужен от четирима свещеници, след което знамето на община бе изнесено от младежи в национални носии и последва тържественото му издигане.

Концертът на детските състави от града и селата събра бурни аплодисменти и заслужено предизвика гордостта на родители и педагози.


В Околийската къща бе открита изложбата "Абстрактна живопис" на Любен Генов, който е председател на Съюза на българските художници у нас.

От 18 часа започва веселие на пл. „Свобода“. На сцената първо ще се излязат фолклорните танцови ансамбли и състави, а в 19 часа- танцова формация "Гераците" и народната певица Поли Паскова.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА НИ ДЕНЯТ В ДНИМКИ

ЧАСТ I

ЧАСТ II

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети