Шумен ромски купон се обърна на саморазправа с полицаи, трима униформени са пострадали

DenNews.bg
19.10.2018
размер на текста:

Трима полицаи са пострадали от разбунтували се пияни мъже в кв. "Надежда" в Сливен. Полицаите се отзовали на сигнал за силна музика в 22.15 часа, съобщиха от МВР.
Към адреса са насочени няколко автопатрула. При пристигането си униформените заварили хора, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да си покажат документите за самоличност.
При опит да бъдат арестувани двама мъже, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите. Служителите на реда били обиждани. Мъжете, които нарушавали обществения ред се заканвали срещу представителите на държавата. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива на полицейските разпореждания.
Леко пострадали са трима от полицаите, отзовали се на сигнала. Двама от тях са прегледани в болница и са освободени. Третият е оставен под лекарско наблюдение.
При размириците е арестуван 46-годишен мъж. При проведената тази сутрин специализирана полицейска операция, в сливенската полиция са отведени още деветима от групата. Към момента се установява дали са участвали в инцидента.
По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети