Обвиненият за жестокото убийство на доц. Нейков остава зад решетките

DenNews.bg
18.10.2018
размер на текста:

 Пловдивският апелативен съд остави за постоянно в ареста 42-годишния Илия Стоичков, който е арестуван и обвинен за жестокото убийство на доц. Стефан Нейков в града под тепетата, съобщиха от пресцентъра на съда.
Стоичков е обвинен в това, че на 3 юли т.г. умишлено е убил преподавателя от Института по растителни генетични ресурси в Садово. Нейков е получил тежки наранявания по главата и тялото, множество кръвонасядания, две рани на главата, емболия, множество счупени ребра и кръвонасядания. Освен това обвиняемият Илия Стоичков се изгаврил с него.
След убийството Стоичков и 32-годишната му съпруга задигнали и златен синджир от жертвата, след което младата жена го оставила в заложна къща в Стамболийски.

Според съда няма промяна в обоснованото предположение относно авторството на престъплението. По делото са направени огледи на местопрестъплението, разпити на свидетели, изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства.

Апелативните магистрати считат, че няма опасност обвиняемия да се укрие, но съществува реален риск той да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Тази опасност се извежда от механизма и начина на извършване на престъплението, както и последващите действия на Илия Стоичков след деянието.
Определението на апелативния съд е окончателно.
Ако бъде признат за виновен шофьорът може да получи от 10 до 20 години "лишаване от свобода".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети