Фермер опита да нахлуе с трактор в турския парламент

DenNews.bg
16.10.2018
размер на текста:

Мъж с трактор опита да нахлуе през централния вход на турския парламент, като предизвика охраняващите полицаи да използват оръжията си, за да го обезвредят. Инцидентът е станал около 9.30 часа тази сутрин, като е предизвикал паника сред хората в района, предава онлайн изданието на в. "Дувар".
Когато полицаите забелязали как тракторът се движи по централния бул. "Ататюрк" в посока парламента, опитали да го спрат, но шофиращият не обърнал внимание на предупрежденията. Наложило се да открият стрелба, което предизвикало огромна паника сред минувачите в района. Мъжът спрял и е бил задържан чак когато бил уцелен в крака.
Засега не са ясни мотивите за действията. По първоначални данни мъжът е земеделски стопанин, който е лекуван от психично заболяване през 2007 г. Разследването на инцидента продължава.
По традиция днес - във вторник, се провеждат заседанията на парламентарните групи в Меджлиса (турския парламент). Заседанието на депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), обикновено се ръководи лично от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети