Световният вицешампион Доброслав Радев получи плакет от кмета Чимев

DenNews.bg
15.10.2018
размер на текста:

Световният вицешампион по кикбокс за младежи Доброслав Радев гостува на кмета на Дупница Методи Чимев след изключителния си успех на най-големия световен форум, провел се в Италия.
Добри сподели впечатленията си от Световното първенство, както и как са протекли срещите му с 4-мата съперници до финала. "Първият рунд в спора за титлата бе равностоен. Не бях играл досега срещу този опонент. На почивката усетих, че нещо се случва с мен, мисля че кръвното ми падна и това оказа влияние в остатъка от срещата с руснака", призна Радев.
"Никога не съм крил, че съм фен на дупнишките спортисти. Всеки ден следях срещите ти и резултатите до финала. Малко са хората, които оставят диря, както го правиш и ти. Продължавай в същия дух", каза кметът.


Той връчи на Добри плакет и книгата "Историята на Дупница" с послание: "Добри, ти я пишеш...!". "Такива като теб, като братя Джорджеви, като Цветан Соколов и Елица Василева и да не изброявам всички, сте хората които пишете новата история на нашия град. Гордей се от къде си, гордей се с корените си, а когато прочетеш книгата, ще разбереш защо", каза още Чимев на спортиста.
Треньорът на Радев Кирил Чакъров пък подари на кмета дърворезба с лика на тримата. "Преди 4 години гостувахме за първи път тук, след като Добри стана европейски шампион в Испания. Тази снимка е от тогава", обясни изненадата Чакъров.
Добри Радев разказа и за подготовката си през миналата седмица с 4-кратните световни шампиони от К1 - Ернесто Хуст и Семи Шилт. Двете световни звезди на този спорт в продължение на няколко дни бяха във Варна, за да помагат в подготовката на 3-ма от най-талантливите български кикбоксьори, между които и Радев. "Да се докоснеш до двамата е велико, а ако успея поне да се доближа до техните успехи ще бъде фантастично", призна Радев.
Той вече тренира за предстоящата Гала-вечер в Дупница, която ще се проведе на 24 ноември в Спортната зала. "Ще има 10 професионални срещи с участието на 3-ма българи - Добри, Славчо Павлов и Драгомир Кацаров. Съперник на Добри ще бъде силният грък - Михалис Деликостидис, който е с 12 професионални мача при мъжете. Има и една много приятна изненада за дупничани, но ще я запазим за самата вечер. Всички видяхте миналата година какво бе шоуто, така че и тази година няма да бъде по-различно", допълни Чакъров.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети