Двама български шофьори предизвикаха хаос на магистрала в Италия

DenNews.bg
12.10.2018
размер на текста:

Двама български шофьори са пострадали, след като тирът им се преобърна на виадукт до Торино, съобщиха италианските медии. От снимките на катастрофата стана ясно, че камионът е собственост на фирма със седалище в Брюксел.
Според тв канала "Скай", цитирана от "24 часа", заради лошото време и дъждовете камионът се преобърнал и разбил циментовия парапет на магистралата А5 Торино-Аоста, близо до Таваняско. Ударът бил толкова силен, че била пробита петметровата циментова защита на виадукта. Огромните блокове бетон след това се срутили върху минаващия отдолу път. За късмет точно в този момент - в 9,30 часа в четвъртък, не минавали коли.
За да преместят останките от бетона, пожарникарите трябвало да се намесят с кран. Транспортирането му до мястото на катастрофата обаче било извънредно трудно, като се има предвид, че той не може да мине по виадукт, където това е забранено за транспортни средства, тежащи над 3,5 тона.
Катастрофата довела до затваряне за часове на трикилометрова отсечка от магистралата. В противен случай се рискувало образуването на "тапа" и попадането на трафика от коли в клопка заради преобърналия се камион напречно на виадукта. Катастрофиралият ТИР излял и голямо количество нафта, така че се наложило и почистването на асфалта със специални препарати.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети