Започна дълго чаканата подмяна на водопровода по улица "Венелин"

DenNews.bg
11.10.2018
размер на текста:

 ВиК-Дупница започна подмяната на водопровода по ул."Венелин" от днес. Да видят как стартират изкопните дейности, на място бяха и управителят на водното дружество Илия Илиев, и кметът на Дупница инж.Методи Чимев. Почти 1 километър 50-годишен водопровод ще бъде изцяло подменен в следващите седмици. От ВиК са поставили обозначителни табели и преминаването на МПС-та по улицата не е затруднено. "Това е най-дългият участък, по койт през 10 метра сме разкопавали заради проблеми с водопровода. С подмяната му, се надявам нашите аварийни групи да забравят за съществуването на тази улица",  изрази надежда управителят на водното дружество Илия Илиев.
Инж.Чимев направи проверка и на изкопните дейности, свързани с подмяната на канализацията и по улица "Велико Търново". Освен канал, там ще бъде също изцяло подменен водопровода, след което изградени тротоари и положен нов асфалт.

"Няма да скрия, че съм доволен от факта, че живущите по тази улица, с които днес разговарях приемат положително дейностите и най-вече с разбиране подхождат към дискомфорта. Има някои забележки по работата, но служителите от Общината и строителния надзор, които съблюдават за работата, ще се заемат с отстраняването им"; коментира инж.Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети