Девет акта са наложени за свободно пасящи коне в Дупница само за месец

DenNews.bg
10.10.2018
размер на текста:

Девет акта на собственици на животни са съставени за месец септември от Контролно звено към Община Дупница. Седем акта са наложени на животновъди за свободно и безнадзорно пускане на коне в района на жк „Бистрица“, край път между парк Рила и село Бистрица и кв. „Ценеви“.
Вчера е съставен акт на жител на с. Самораново след сигнал на дежурния телефон на Община Дупница -5 92 59, за свободно пасящи 7 броя коне в парка на селото. Установен е нарушителят, който ще бъде санкциониран с максималния размер на глобата - 500 лева. Санкцията е в този размер, тъй като е поредно нарушение на собственика, както и след предупредителни протоколи от кмета на селото и Контролното звено.
Другите два наказателни акта за септември са за същото провинение -свободно движещи се крави в близост до улични платна (в района на Яхиново и Горна махала в посока София). Актовете ще са на стойност от 100 до 500 лева съгласно Наредбата на Община Дупница за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства.

Три фиша по 50 лева са съставени на фирми за разлепване на рекламни материали на нерегламентирани места за изминалия месец, както и протоколи за предупреждение на собственици за разполагане на строителни материали на тротоари с 24-часови срокове за премахването им.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети