Жена е пребита и клана до смърт, арестуван за убийството е съпругът й

DenNews.bg
09.01.2018
размер на текста:

67-годишна жена е жестоко убита в силистренско село, задържан е съпругът й, 69-годишен мъж.
Сигнал за открито тяло на в село Окорш е подаден от нейни роднини вчера. При огледа по трупа са намерени наранявания и видими следи от насилие.
Образувано е досъдебно производство и са назначени експертизи. Задържан е 69-годишният съпруг на жертвата - Джебраим С., а Окръжната прокуратура му е повдигнала обвинение за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. По неофициални данни жената е била пребита до смърт, с множество удари по главата, но по тялото има и прободни рани.
Мъжът ще остане в ареста за 72 часа, след което ще бъде внесено искане в Окръжния съд в Силистра за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна, съобщи зам.- окръжният прокурор Ивелин Чафаланов.
Той поясни, че са назначени експертизи, едната от които трябва да докаже дали задържаният Джебраим е имал проблеми с алкохола и психични отклонения. На този етап такива данни обаче няма.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети