В Германия издирват крадци на 22 тона шоколад

DenNews.bg
31.01.2018
размер на текста:

Немската полиция издирва  престъпници, които задигнаха през уикенда два камиона, натоварени с шоколад. Общата стойност на откраднатото е 400 000 евро.
Кражбата е станала на паркинг в град Фрайбург. Двата товарни камиона, които са имали по 22 тона шоколад във всеки, са били оставени за уикенда в промишлената зона на града. След подаването на сигнала полицията веднага е тръгнала по следите на крадците.

След няколко часа единият камион е намерен на шосе, недалеч от паркинга. Водачът е успял да се укрие, но товарът на камиона е бил непокътнат, съобщи SWR News.

Вторият камион е открит на около 30 километра от Фрайбург, но бил напълно разтоварен. Явно крадците са прехвърлили стоката в друго превозно средство и са избягали.

Това не е първият случай на кражба на шоколад в Германия. През лятото на миналата година в град Нойщад бе задигнат камион с 20 тона шоколад и шоколадови изделия, включително "Киндер сюрприз". Продукцията така и не бе открита, а стойността на откраднатото е била около 80 000 евро.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети