Рекорден брой кандидати по обществена поръчка на община Дупница

DenNews.bg
30.01.2018
размер на текста:

Рекорден брой оферти за упражняване на строителен надзор по време на строителните и монтажни работи на канализационната мрежа в жк „Бистрица“ бяха подадени в община Дупница за участие в процедурата по избор. Комисията, с председател зам.-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова започна работа в открито заседание днес. 30 са подадените оферти за 4-те обособени позиции на обща стойност 44 000 лева, а изборът е "по най-ниска цена".
4-те позиции са - две за канализацията в жк „Бистрица“, за канализацията по трасето на проект "Интегриран градски транспорт" (ИГТ) и за подмяна водопровода по същия проект. Комисията ще излезе в срок с победителите, които ще извършват строителния надзор.
За канализацията в жк „Бистрица“ община Дупница успя да осигури безвъзмездно над 3,3 млн. лева от държавния бюджет, а за същата дейност по трасето попадащо в обхвата на ИГТ почти 1 млн. лв от ПУДООС. В момента тече процедурата по избор на изпълнител и на 16-и февруари ще бъдат отворени офертите . За подмяна на водопровода по ИГТ пък бяха осигурени отново безвъзмездно 680 000 лева от МРРБ.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети