ОбС-Дупница утвърди Бюджет 2018: За БСП е постна пица, а за кмета Чимев невиждана от години стабилност

DenNews.bg
26.01.2018
размер на текста:

Общински съвет-Дупница утвърди бюджета за 2018 година на днешната си сесия. Общият размер на бюджета е 28 772 281 лева. Той бе приет с 26 гласа „за”, три „против” и един въздържал се. „Против” гласуваха съветниците от БСП Станислав Павлов, Асен Илиев и Ивайло Петров, а се въздържа колегата им Георги Пехливански. Дебатите около бюджета продължиха дълго, като от Станислав Павлов той бе наречен „балансиран, но постна пица”. Костадин Костадинов го определи като „бюджет от части на растежа”.
Кметът Методи Чимев заяви, че такъв бюджет като цифри община Дупница никога не е имала, като подчерта, че инвестиционната програма е в размер на над 4 милиона лева, а 12 милиона са предвидени да постъпят от европрограми. Чимев разкритикува групата на БСП за това, че социалистите не са присъствали на общественото обсъждане, за да дадат свои предложения по бюджета. Това Чимев каза в отговор на упрек на Станислав Павлов, че „в бюджета няма помен от мегапроектите като ски-зоната, които спечелиха изборите”.
От групите на Народен съюз и БДЦ обявиха, че подкрепят бюджета, заради заложените средства за подобряване на инфраструктурата.
След въпрос поставен от Христо Михалчев пък стана ясно, че Община Дупница ще отдели 8 000 лева за изработване на работен проект за закрития плувен басейн в училище „Климент Охридски”, който не функционира от няколко години.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети